sreda, 9. december 2009

Šara aka. fake musaka

Nametano skupaj kar je pač bilo pri roki, predvsem z razlogom, da se znebim mesa stare krave iz župe.

Sestavine:

- 7 krompirjev
- 4 velike korenje
- 100g zamrznjenega graha
- meso iz župe, kolikor ga pač je
- cela hrenovka (2 polovici)
- olivno olje
- origano, lovor, sol, poper, bazilika, majaron, rožmarin in čili (mleti)
- 200g sira
- 2 jajci

Olupim in na kolute narežem krompir, korenje nastrgam in ga prav tako narežem na kolute, meso narežem na manjše tanke rezine in skupaj z grahom zmešam v veliki posodi. Posolim, popopram, pobazilikam, pomajaronam, porožmarinam, dodam še 3 žlice olivnega olja in vse skupaj dobro premešam. Na pekač zlijem nekaj olivnega olja, toliko, da prekrije dno in na olje enakomerno potresem origano in nekaj lovorjevih listov. Premešano zelenjavo, krompir in meso stresem na pekač in ga za 40 minut vtaknem na 190°C. Ko se peče ta naša ŠARA, narežem še hrenavko, prav tako na kolute, in naribam sir. Sir dobro zmešam z 2 jajci in dodam ščepec soli in kavno žličko čilija. Po 40 minutah peke vzamem pekač iz pečice ter v ŠARO zmešam še hrenavko, čezenj pa razporedim sir z jajci. Temperaturo v pečici povišam na 200°C in ŠARO pečem še od 10 do 15 minut.



Ni komentarjev: