sreda, 16. december 2009

Čokosadna (na)budala

Odlična zadeva, mogoče boljša v poletnih dneh a vseeno tudi v veselem decembru dobro dene.

Sestavine:

- 2 banani
- jagode (vložene če pa dobite sveže pa toliko bolje)
- višnje (beri pri jagodah)
- suhe slive (sveže suhe slive pa žal ne obstajajo)
- špile (ali kake druge tanke dolge palčke)
- 200g čokolade
- nakaj malega mleka

Banane olupim in narežem na kolute, približno centimeter in pol debeline. Na špilo nabodem po dve jagodi, slivi, višnji in dva koluta banane v mešanem vrstnem redu. Čokolado nadrobim na majhne koščke in jo stopim na zmernem ognju v majhni posodici z malo mleka, da ni pregosta in se da prelivat. Vročo čokolado prelijem čez budala in jih za kako urico ali dve postavim v hladilnik. Dobro je da budala postavim na pladenj ali globok krožnik, da se sadje z čokolado ne dotika podlage, saj tako ostane čokolada na sadju in ne na krožniku. Na koncu samo še pojem in sem zmagu. Za približno 7 (na)budal.






Ni komentarjev: