ponedeljek, 19. julij 2010

Zašpehan krompir z grahom

Luštno kosilo za katerega resnično ne rabim veliko denarja.

Sestavine:

- 12 srednje velikih krompirjev (od 3 - 4 na glavo)
- 80g špeha (najboljši je domač)
- 1 velika čebula
- 200g zamrznjenega graha
- sol
- olivno olje

Krompir olupim in ga prerežem na polovico, v vsako polovico vrežem 2 ali 3 vdolbine v obili črke V. V vsako vdolbino dam rezino špeha in malo narezane čebule. Krompir dam v steklen pekač, namazan z olivnim oljem in čez njega potresem krompir, ki mi je ostal od vreznin (koščke od Vjev), preostanek narezane čebule in špeha. Vse skupaj prekrijem z zamrznjenim grahom in še malo pokapljam z olivnim oljem ter narahlo posolim. Pekač pokrijem z pokrovom ali z folijo in dam na 195°C za 55 minut.

Ni komentarjev: