nedelja, 11. oktober 2009

Krompirjeve ladje

Zanimiva oblika kosila, za katerega si ne rabite vzeti preveč časa.

Sestavine:

- 10 velikih krompirjev
- 700g mletega mesa
- lovor, origano, sol, poper, bazilika, rožmarin in še kaka začimba se najde
- paradižnikova mezga ali koncentrat
- nekaj rezin sira
- 1 nasekljan strok česna
- 1 nasekljana velika čebula
- olivno olje

Čebulo nasekljam in jo skupaj z lovorjem in origanom prepražim na olivnem olju, dodam meso in česen ter po dobrih 10 minutah še paradižnikovo mezgo, približno 100ml oziroma 1 žlica koncentrata. Skupaj čmajžam, ja čmajžam dobrih 10 minut in na koncu še solim, popram, bazilikam, rožmarinam in še kako začimbo fliknem not. Krompir dobro operem in ga prerežem na polovico po dolgem. Sredico izdolbem (najboljše z žlico), ga malce posolim in poporam in napolnim z mesom. Nekateri bi rekli da moram krompir prej za 10 minut pokuhati v kropu a se ne strinjam, ker krompir potem zgubi svojo trdoto. Krompir potem zložim na pooljan pekač in dam v pečico. Pečem od 30 - 45 minut na 200 stopinj, vendar pa moram krompir prekriti z peki papirjem, ki ga prej zmečkam in zmočim, da je vlažen. Ko se krompir speče, nanj položim še nekaj rezin sira in pustim v pečici še kako minuto ali dve da se sir lepo stopi. Za prilogo je najboljši v kropu kuhan brokoli in kuskus. (na sliki so tudi tenstane bučke)



3 komentarji:

Ana @ Ana na S pravi ...

Izgleda okusno :)

Lovro pravi ...

saj tudi je!!

Ana @ Ana na S pravi ...

Verjamem ja... lačna!