četrtek, 19. november 2009

Semenska potica

Potica z neobičajnim nadevom.

Sestavine:

- ostalo razvaljano testo na 0,7cm
- 4 žlice lanenega semena
- 4 žlice bučnega semena
- 4 žlice sončničnega semena
- 5 žlic mletih orehov
- stepen beljak 3 jajc (nekaj malega manj ker ga tisti kanjček porabimo pri piti)
- 3 pesti in pol celih, neolupljenih mandeljev
- 50g masla
- 100g kokosove moke

Razvaljano testo položim predse in pazim da ni predolgo saj mora lepo sesti v pekač, namazan z maslom. Nanj položim beljak in ga razporedim po 88 % testa. Na beljak enakomerno potresem seme buč in sončnic, mlete orehe, mandelje, kokosovo moko in laneno seme. Čez nadev pokapljam stopljeno maslo in počasi ter previdno zvijem v dolgo, mehko klobaso. Pazim, da rob zavijem navznoter, da nadev ne uhaja pri koncih. Položim v pekač, večkrat in na večih koncih prebodem vrhnjo plast z čačkalico (da ne razpoka med peko) in dam v pečico ogreto na 180°C za dobrih 45 minut (gotovost preverjam z nožem, sej vemo, če je nož suh potem je pečeno).



Ni komentarjev: