ponedeljek, 21. september 2009

Kruhovi cmoki

Zraven mesne štruce se odlično priležejo kruhovi cmoki, no v bistvu je tud to ena štruca sam iz kruha. Kadar nam kruh ostaja je to način kako se ga znebiti - da nam pol ne morejo očitat, da je kruh v smetnjakih.

Sestavine:
- 500g belega kruha (narezanega na majhne kocke)
- 250g črnega kruha (narezanega na majhne kocke)
- 100g moke
- vrelo mleko (200ml)
- 1 jajce
- korenje (po možnosti veliko)
- sol, poper, bazilika

Kruh naj bo že posušen saj da boljši okus cmokom. Ko imam kruh narezan ga stresem v posodo, kjer bom oblikoval in gnetel vse skupaj. Kruh zalijem z vrelim mlekom in dodam še jajca ter začimbe. Ob dobrem gnetenju dodajam moko za trdnost mase saj moram narediti dovolj trdno maso da se ne bo razpustila med kuho. Včasih je 100g moke preveč včasih premalo, odvisno od kruha. Ko imam lepo trdno maso ki se da oblikovati v lepe krogle, vzamem korenje in ga okoli in okoli obdam z kruhovo maso, tako da nastane štručka z premerom približno 10cm. Tako štručko dam v vrelo vodo za dobrih 10 minut in imam narejeno prilogo. Zraven paše omaka iz špinače (450g drobno mlete zamrznjene špinače, 100ml smetane in sol kuhamo do vrenja in pustimo vreti 5 minut) in dobra solata.

Ni komentarjev: