nedelja, 20. september 2009

Mesna štruca

Dobra ideja za nedeljsko kosilo.

Sestavine:

- 1kg mletega mesa (bolje če je večkrat zmleto, kar naj mesar zmelje meso pred vami)
- 3 stroke česna
- 1 in pol velike žemlje
- 2 srednje veliki čebuli
- majaron, origano, peteršilj, lovor, zelena, sol, poper, bazilika in rožmarin
- nekaj kapljic olivnega olja
- nekaj tankih trakov sira

Na majhne koščke narežem žemljo in pol (manjši so boljši kot večji). Čebulo sesekljam in jo prepražim do zlate barve skupaj z lovorjem in origanom na olivnem olju. Meso postavim v skledo in dodam začimbe, česen (ki sem ga že speštal v možnarju ali z vilico), čebulo (lovor odstranim po praženju) in žemljo in pol (narezano). Vse skupaj dobro zgnetem kar z rokami. Oblikujem lepo dolgo štruco in jo postavim na pekač, ki sem ga naoljil z olivnim oljem. Zraven lahko dam tudi krompir v kosih in korenje. Pečem slabo uro na 200 stopinj velikega C-ja. Zadnjih 5 minut povečam temperaturo na 250 stopinj in štruco pokrijem z tankimi traki sira za izgled, temperatura je za lepo skorjo.

1 komentar:

Unknown pravi ...

Pohvale, pohvale za te kuharske mojstrovine :P