nedelja, 20. september 2009

Puhana japka

Recept moje mame, fenomenalna sladica za jesen.

Sestavine:
- 2 jajca
- 200ml mleka
- zamašek ruma
- 50ml radenske ali piva
- 250g moke
- 1 žlička soli
- 3 vaniline CUKRE
- kar nekaj olupljenih in na krhlje narezanih japkov (beri jabolka)
- olje za cvrenje

Sestavine, razen japkov in olja, zmešam skupaj da nastane gladka zmes. Olje segrejem in si zraven postavim skledo z maso in japki, ki sem jih pripravil. Japka pomočim v maso in jih hitro vržem v segreto olje za kake 3 minute oziroma dokler ni lepe rjave barve. Dobro je da je zmes ravno prave gostote zato moko dodajam počasi, če pa jo je že preveč in je zmes pregosta pa rečim z radensko ali pivom (priporočam mikser). Na ta način lahko nardim tudi ananas ali banane ali kako drugo trše sadje. Dober tek.

Ni komentarjev: