nedelja, 20. september 2009

Smetanova omaka s tunami in zelenjavo

Že kar nekaj let delam to omako svoje iznajdbe za makarone (torteline, kapelete, žlikrofe, njoke,...) in mi še vedno cedi sline. Je čist "simpl" in hudičevo dobra.

Sestavine:
- konzervo tune 80g (lahko več ali manj odvisno koliko ljudi in koliko imam rad tuno)
- 150g mešane zelenjave (grah, paprika, koruza in olive)
- eno narezano majhno čebulo
- nekaj kapljic olivnega olja
- lonček kisle smetane
- lovor, majaron, čili, poper, sol, origano in peteršilj
- 60g sira v rezinah, kockah ali naribanega (manjši kot bodo kosi hitreje se bo stopilo)

Na olivnem olju dobro prepražim čebulo z lovorjevim listom in origanom, dodam ocejeno tuno (na cedilu jo z vilicami dobro pretlačim) in zelenjavo (kupim si konzervo mešane zelenjave ali pač kombiniram iz različnih konzerv in kozarcev). Vse skupaj pražim od 5 do 10 minut in dodam še ostale začimbe, dobro premešam, dodam še kislo smetano in počakam da zavre. Ko kisla smetana zavre dodam še sir in vseskozi mešam omako. Ko se sir stopi odstavim, dam na makarone (ali karkoli pač skuham za zraven) in pojem. Za približno 3 lakotnike.



4 komentarji:

Lovro pravi ...

no comment

Unknown pravi ...

waaaaa...jest si doza podobno omako delam, samo brez lovorja:) bom naslednjč probala dat notr.

Lovro pravi ...

Lovor je odličen pa še dobr ime ma ku jest. :)

Anonimni pravi ...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ купить фильмы
для сайта cukrpekr.blogspot.com