ponedeljek, 21. september 2009

Lososovi zrezki s pršutom

Neverjetno dobro in zelo hitro.

Sestavine:

- lososov file (na osebo približno 250g)
- kraški pršut narezan na tanke rezine (po dve rezini na zrezek)
- olivno olje
- peteršilj, sol, poper
- 5 strokov česna

Pekač naoljim in nanj položim lososove zrezke. 2 stroka česna narežem na rezine, 3 pa nasekljam, prav tako nasekljam svež peteršilj (lahko uporabim tudi suhega). Na posoljene in popoprane zrezke (ne pretiravajte s soljo in poprom, kajti pršut ima to že v sebi) dam polovico peteršilja, polovico nasekljanega česna, po dve rezini pršuta in nekaj rezin česna na pršut. Ostali česen in peteršilj potresem okoli zrezkov. Na hitro pokapljam na zrezke še čisto malo olivnega olja in dam v pečico, ogreto na 190 stopinj, za 8 do 12 minut, odvisno od debeline zrezkov. Za prilogo priporočam pražen krompir in mešano kuhano zelenjavo.



4 komentarji:

rozi pravi ...

kdaj nam boš skuhal večerjo? jaz pa prnesem nekaj za povečat apetit ... :)

Andrej Korenč pravi ...

Joj, stara ...!

Anonimni pravi ...

sem ravnokar pojedla lososa na tvoj način in je super! hvala

Nikita pravi ...

Odlična ideja! Super za nostalgijo na morje... :) Bom ob priliki poskusila...